Loja milioneri shqip online dating

Secili libër rrëfen një vit në jetën e Harrit, duke u vendosur kryesisht në vitet 1991-1998.

loja milioneri shqip online dating-45loja milioneri shqip online dating-61loja milioneri shqip online dating-56

Harry Potter është një seri e përbërë prej shtatë romanesh fantazi të shkruara nga autorja britanike, J. Historia flet për përballjen e Harrit me magjistarin e errët, Lordin Fluronvdekje, i cili ka për qëllim të bëhet i pavdekshëm, të pushtojë botën e magjisë, të nënshtrojë njerëzit jo-magjistarë (babanacët), dhe të shkatërrojë të gjithë ata që mundohen ta pengojnë.

Vëllimet, të emëruara pas personazhit kryesor, rrëfejnë aventurat e një magjistari të ri, të quajtur Harri Poter, dhe shokëve të tij, Ronald Uezli dhe Hermionë Grenxhër, të cilët janë studentë në Shkollën e Magjisë dhe Shtrigërisë, Hoguorts.

Që prej nxjerrjes së romanit të parë, Harry Potter dhe Guri Filozofal, në 30 Qershor 1997, librat kanë fituar një popullaritet të pamasë dhe kritika të shumta pozitive, duke u kthyer në një sukses tregtar kudo në botë.

Seritë kanë hasur gjithashtu në disa kritika negative, duke përfshirë shqetësimin për tonin e errët të përdorur në të shkruar.

Vepra është përkthyer në 73 gjuhë të ndryshme dhe deri në qershor të 2013-tës janë shitur rreth 400 - 450 milion kopje, duke e kthyer sagën Harri Poter në një nga seritë e librave më të shitur në historinë botërore.

Comments

 • online dating waco tx
  Reply

  The Indian Oil Group of companies owns and operates 10 of India's 20 refineries. IOCL Careers 2012 – 101 Jr Engineer Vacancies | Free Job Indian Oil Corporation Limited invites applications for 101 Junior Engineer posts. Sc/Diploma may apply through prescribed application ...

 • online dating about me
  Reply

  Besides, for persons with visual impairments, it can be tough to meet new people.

 • googolopoly online dating
  Reply

  Please register to participate in our discussions with 1.5 million other members - it's free and quick!

 • seventh day adventist singles dating sites
  Reply

  Use Ne XT is one of the leading Usenet access providers.